לאחרונה התחלתי לסבול מדימומים מהאף. מחלת Osler-Weber-Rendu ידועה במשפחת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה התחלתי לסבול מדימומים מהאף. מחלת Osler-Weber-Rendu ידועה במשפחתי, וזכורה לי לרעה דרך הטיפול בסבי ז"ל בשנות ה- 80 שלו שכללו צריבה, ולמעשה נגרם לו נזק. האם יש דרכי טיפול חדשניות יותר, והיכן ?

תשובה:
תסמונת Osler-Weber-Rendu היא מחלה תורשתית בה יש חיבור פתולוגי של עורק לווריד במקומות שונים בגוף (תופעה שנקראת גם arteriovenous malformations), וחולשה של דופן כלי הדם באזורים אלה הגורמת לסיכון מוגבר לדימום. התסמין השכיח ביותר הוא דימום מהאף, אך ייתכנו תסמינים שונים ומגוונים בהתאם לאיברים המעורבים. הטיפול בד"כ מקומי, וכולל לחץ על הנחיר, צריבת כלי הדם המדמם ע"י חומרים כימיים, מחט חשמלית או לייזר, או קשירה בניתוח של העורק המזין. כאשר הדימומים מהאף קשים, ניתן לבצע ניתוח בו מחליפים את רירית האף, אשר עשירה במיוחד בכלי דם, בשתל עור. ניתוח זה נקרא Septal dermoplasty והוא מצליח להפחית ב 75% את חומרת התסמינים.