ביצעתי בדיקת C.T בעמוד שדרה ו התוצאות הן: הודגמו שברים של גופי החוליות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ביצעתי בדיקת C.T בעמוד שדרה ו התוצאות הן: הודגמו שברים של גופי החוליות D4-D5 אספקט עליון וקידמי, בולט יותר מצד שמאל, עם עדות לדחיסה קלה. הודגמה תופעת ואקום קלה בתוך הדיסקים בגבהים D4-D3 ו- D4-D5. יתר השלד הגרמי שמור. אין לחץ על השק או השורשים.מ ה

תשובה:
לגבי הצוואר, לא צוין אם נעשה CT עמוד שדרה צווארי. לגבי גב תחתון - הודגם בלט דיסק בגובה חוליות L4-L5 עם לחץ על השק. ממצא זה עשוי לגרום חלקית לכאבים שציינת. יש לפנות לאורתופד ולשאול בעצתו, אם יש צורך בהדמייה נוספת, למשל ב MRI, וכן לגבי טיפול.