תוחלת החיים לחולים עם גליובלסטומה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשלושה וחצי חודשים אובחן אצל אבי גידול מסוג GBM . כל מחקרים מעידים כי המחלה היא חשוכת מרפא וכי זמננו איתו קצוב. הוא עבר ניתוח + הקרנות וכרגע אנחנו לפני הטיפול הכמותרפי. הרופאים מדברים על עד 50 שבועות במקרה הטוב. אני מודעת לעובדה שזו סטטיסטיקה

תשובה:
ראשית, אנו מצטערים על הבשורות הרעות. גליובלסטומה הוא גידול ממאיר במוח המשתייך לקבוצת גידולים הנקראים גליומות. מקור הגידולים הוא תאי הגליה שבמוח. גליובלסטומה הוא דרגה 4 של גידולים אלה, כלומר הדרגה המתקדמת ביותר. הטיפול שאביך מקבל הוא אכן הטיפול האופטימלי, ניתוח שבו מנסים להסיר את מירב המסה הגידולית ולאחר מכן מוסיפים טיפול בהקרנות וכמותרפיה. מחקרים הראו כי תוספת ההקרנות והכמותרפיה מאריכה את החיים ל- 40 -50 שבועות. לשאלתך, בדרך כלל מתכוונים לתוחלת חיים מזמן האבחנה. כאמור, זה ממצא סטטיסטי. כמובן שמלבד תוחלת החיים יש גם חשיבות רבה לאיכות החיים בזמן שנותר, ובראש ובראשונה לדאוג שהוא לא יסבול מכאבים. לשם כך יש היום מגוון רחב של תרופות לשיכוך כאבים. נראה לי שבזמן זה הדבר החשוב ביותר שאתם כמשפחה יכולים לעשות למען אביך הוא להקיף אותו בהרבה חום, אהבה ותמיכה ולתמוך גם זה בזה.