נשירת שיער בעת טיפול עם דפלפט
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקחת דפלפט כבר חצי שנה, ובחודשים האחרונים החל לנשור לי השיער יותר מהרגיל. האם יש קשר בין השניים? ואם כן, מה אפשר לעשות כדי למנוע את נשירת השיער?

תשובה:
סודיום ואלפרואט, או דפלפט, היא תרופה נוגדת פרכוסים. משתמשים בה לעיתים קרובות בשילוב עם תרופות אחרות לטיפול באפילפסיה לאחר שטיפולים אחרים נכשלים. פעולתה דומה לזו של תרופות אחרות הנוגדות פרכוסים: הפחתת פירוק מטענים חשמליים במוח. סודיום ואלפרואט יעיל בטיפול ממושך ואין לו השפעה מרדימה. ידוע כי אחת מתופעות הלוואי האפשריות של תרופה זו היא נשירת שיער. ניתן להחליף את הטיפול בתרופה אחרת, אך אם נמצא כי הטיפול יעיל ומונע התקפים, לא הייתי ממליצה לשנותו. גשי לרופא עור כדי לקבל המלצה לטיפולים אפשריים וכדי להישלח לבדיקות דם למציאת סיבות אפשריות נוספות לנשירה. עוד מידע על התרופה תמצאי באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=184