דלג לתוכן

טיפול בלייזר לפפילומה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/11/2009 תאריך עדכון: 29/06/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 30. לאחרונה עברתי טיפול בלייזר להסרת נגעי וירוס הפפילומה. הטיפול נעשה תחת קולונוסקופ. האם בבדיקה זו ניתן לגלות את כל המקומות שבהם נמצא הנגיף, או רק נגעים נראים? אם התוצאה בבדיקת PCR חיובית, האם המשמעות היא שהווירוס נעלם כליל?

תשובה:

הטיפול בלייזר מסיר רק את הנגעים שיוצר הנגיף, ואינו מטפל בנגיף עצמו. גם באמצעות אנוסקופ (מכשיר לצפייה בפי הטבעת) או קולונוסקופ (מכשיר לצפייה במעי הגס) ניתן לראות רק נגעים שהנגיף יוצר, אך לא את הנגיף עצמו. אם בדיקת PCR (בדיקה גנטית למציאת חלקים מהגנום של הנגיף) חיובית, זה אומר שנדבקת בנגיף; אם הבדיקה שלילית - זה עדיין לא אומר שלא נדבקת, וגם לא שהנגיף נעלם כליל. מידע נוסף על בדיקת PCR תוכל לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=107
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק
פרופ' יהודה סקורניק כירורגיה
 מרפאת שיניים ממילא
מרפאת שיניים ממילא רפואת שיניים
פרופ' יעקב בר
פרופ' יעקב בר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו