בדיקת שדה ראייה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 22. עברתי מבחן שדה ראייה. התוצאות היו "הודגמו פגמים קלים פזורים פה ושם בשדות ללא זקוטומות משמעותיות". במה מדובר? האם יש לזה קשר לדלקת בעצב הראייה?

תשובה:
בדומה לבדיקות דימות אחרות, ברפואת עיניים או בדיסיפלינות שונות, השאלה הנשאלת היא מדוע החולה נבדק, מדוע הוא נשלח לבדיקה, ומה מחפש הרופא ששלח אותו. בדיקת שדה ראייה, כשמה כן היא: היא נועדה לבדוק את מרחב שדה הראייה של כל עין בנפרד. ישנם מכשירים שונים ושיטות בדיקה שונות שבהן אפשר לבדוק את שדה הראייה המרכזי או ההיקפי (נמדד במעלות ביחס למרכז שדה הראיה). בגלאוקומה ובנוירואופתלמולוגיה עם דפוסים אופייניים נעשה שימוש נרחב בבדיקת שדה ראייה, אולם הבדיקה משמשת גם בבעיות עיניים אחרות. התוצאות המתקבלות מהבדיקה מושוות לאוכלוסיה הבריאה בהתאם לגיל, כך למשל בגיל מבוגר, עם התפתחות הקטרקט, יש ירידה כללית (לא ספציפית) בשדה הראייה, ונתון זה משוקלל בתוצאות המתקבלות. אצל אדם בריא בן 22 שדה הראייה לא אמור להכיל פגמים כלשהם, אולם מאחר שאני לא מכיר את התמונה הקלינית, אני מציע לך לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה כדי לקבל מידע נוסף. בברכת רפואה שלמה, ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד