טיפול בהליקובקטר פילורי בנוכחות תרומבוציטופניה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 34. זה כ-6 שנים אני סובל מ- ITP ללא טיפול. לאחרונה רמת הטסיות ירדה ל 18,000 ובשלושת החודשים האחרונים אני מקבל טיפול בסטרואידים ( פרדניזון) ובלנטון. התחלתי ב-60 מ"ג וירדתי בהדרגה, לפי המלצת רופא, אך גם רמת הטסיות יורדת בהתאם ל-12,000. בב

תשובה:
מוקסיויט (אמוקסיצילין) היא אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילין. תופעת הלוואי השכיחה ביותר של אמוקסיצילין היא פריחה בצורת כתמים על העור. כמו כן אמוקסיצילין עלול לעורר תגובה אלרגית קשה יותר המתבטאת בתסמינים של חום, התנפחות הפה והלשון, גירוד, נפיחות במפרקים וקשיי נשימה. קארין ( קלאריתרומיצין) היא אנטיביוטיקה ממשפחת המאקרולידים. שלשול ובחילות הן תופעות הלוואי השכיחות של טיפול זה. לנטון הוא נוגד חומצה עם תופעות לוואי מועטות הכוללות שלשול, הקאה, כאבי ראש ועצירות. יתכן כי הנפיחות בברכים והכובד ברגליים הן חלק מהופעת אלרגיה למוקסיויט, למרות שלא ציינת פריחה או קוצר נשימה. אם המצב מחמיר, אנא פנה לרופא להתייעצות. שיעור ההצלחה של הטיפול המשולש בחיידק הליקובקטר פילורי היא בערך 80% אם נוטלים את הטיפול במלואו. מחקרים הראו כי בחולי ITP יש שכיחות גבוהה יותר של החיידק הליקובקטר פילורי, וכן הימצאות החיידק כלשעצמו יכול לגרום לירידה ברמת הטסיות, והכחדתו עוזרת לעלייה של רמתן בדם. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד