טיפול בהיפרקלצמיה כתוצאה מסרקואידוזיס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 54. ללא מחשבה, לקחתי כדור מציצה של טאמס. כיצד עלי לנהוג על מנת לנטרל את עודף הסידן שיש לי כתוצאה ממחלת הסרקואידוזיס?

תשובה:
אכן בתרופה טאמס יש סידן, והכדור ניתן לאנשים שיש להם מחסור בסידן. טאמס משמש גם לטיפול בצרבת עקב ריפלוקס, אך ישנן תרופות נוספות לריפלוקס שאינן מכילות סידן. אם נטלת טאמס באופן חד-פעמי, לא תהיה לכך השפעה רבה על רמת הסידן בגופך, אך מכיוון שאתה חולה בסרקואידוזיס רצוי שתימנע משימוש קבוע בטאמס. יתר סידן בדם כתוצאה ממחלת הסרקואידוזיס מטופל בסטרואידים, ובנוסף, על החולה להימנע מחשיפה לשמש, ולהגביל צריכה של ויטמין D וסידן. ד"ר גיא פישמן - אינפומד