דלג לתוכן

על נטילת גלולות ברצף

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

שאלתי היא: האם ישנם מחקרים בנושא נטילת גלולות למניעת הריון ברציפות, כלומר למשך מספר חודשים ללא הפסקה, תוך כדי דילוג על המחזור החודשי? ומה הממצאים במחקרים אלה? האם הדבר מסוכן ועלול לשבש סיכויים להיכנס להריון? אני משתמשת בגלולה מסוג הרמונט כבר כמה חודשים ברציפות, המחזור אינו מופיע, ואני מאוד מאושרת מכך. מה דעת המומחים בסוגיה זו?

תשובה:

ניתן לקחת גלולות למניעת הריון ברצף ללא הפסקה, ועל פי המידע הרפואי שנמצא בידינו היום, הדבר אינו גורם לנזק. אך כן מומלץ לעשות הפסקה של שבוע אחת לכמה חודשים כדי שיהיה מחזור. המחזור החודשי מנקה את רירית הרחם, פעולה שצריכה להיעשות אחת לכמה זמן. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר רמי פוגלמן
ד"ר רמי פוגלמן רפואה אסתטית
ד"ר שמעון שטורך
ד"ר שמעון שטורך נפרולוגיה
ד"ר יחזקאל לוי
ד"ר יחזקאל לוי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו