בלוטות לימפה מוגדלות – כנראה בגלל זיהום
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לבני בן ה- 4 הופיעו בשני צידי הצוואר בלוטות לימפה מוגדלות בגודל של אגוז לוז. על פי רופאת הילדים, הן זזות וגמישות. לדבריה זה יכול להיות כתוצאה מווירוס שהיה לו לפני מספר שבועות. האם יש סיבה לדאגה?

תשובה:
מבחינת הגורמים להופעת בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר (גם, ובמיוחד אצל ילדים), במקום הראשון עומד זיהום ויראלי או חיידקי כלשהו בדרכי הנשימה העליונות. תכונותיה של בלוטת לימפה ש"אינה מדאיגה" הן שהבלוטה ניידת, רכה, רגישה, סימטרית (ביחס לצד השני), ועם גבולות סדירים. לא כל התנאים חייבים להתקיים. קשרית/בלוטה מדאיגה מתאפיינת במרקם נוקשה, בלתי סדיר, מחוברת למבנים סמוכים, לא סימטרית ולא תגובתית. מסיפורך נשמע לי כי אין כרגע סיבה לדאגה. אם במעקב הבלוטות אינן נסוגות לאורך זמן, יש לפנות לבירור נוסף. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד