איחור במחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/03/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 20 . אני לא משתמשת בגלולות למניעת הריון, מקבלת מחזור באופן קבוע, ואם יש איחור - זה רק של יומיים- שלושה. המחזור האחרון היה ב- 26/10 והיה לי דימום בינוני. החודש אנחנו כבר ב-28/11 ועוד לא קיבלתי מחזור וההרגשה הכללית כרגיל. האם זה רק איחור או אולי אני בהיריון?

תשובה:
שתי האופציות שאת חושבת עליהן אפשריות, ייתכן שאת בהריון, או שרק מדובר באיחור. הרבה גורמים נפשיים ואחרים משפיעים על סדירות מחזור הווסת, ולכן ייתכן שעל אף שהמחזור אצלך סדיר בד"כ, כעת הוא מאחר. על מנת לדעת בוודאות, תוכלי לבצע בדיקת הריון - בדיקת שתן שנמכרת בכל רשתות הפארמים. אם התשובה שלילית והדימום טרם הופיע, יש לבצע את הבדיקה שנית ו/או לפנות לגינקולוג.