דלג לתוכן

כיצד בודקים רגישות לפניצילין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/11/2009 תאריך עדכון: 03/07/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

הלכתי לרופא השיניים שלי בגלל זיהום שהיה לי בשן הבינה השמאלית. הוא בדק אותי, ונתן לי אנטיביוטיקה (אני לא זוכרת מה שמה, לצערי הרב, אני רק זוכרת שזו אנטיביוטיקה עם פניצילין), והורה לי לקחת באותו ערב 2 כדורים (כדור אחד כל 6 שעות), ומהיום שלמחרת לקחת 4 כ

תשובה:

נראה כי היתה לך תגובה אלרגית לפניצילין. תגובה זו יכולה להיות מיידית או להופיע לאחר כיום-יומיים לאחר התחלת הטיפול, ובמקרים אחרים אף רק כעבור מספר שבועות. התגובה בדרך כלל חולפת לאחר כמה ימים, ואם צריך, לעיתים מתחילים טיפול באנטיהיסטמינים להקלה על התסמינים ולקיצור זמן התגובה האלרגית ועוצמתה. בהקשר לשאלתך לגבי ההחמרה בבוקר, בדרך כלל ברגע שמתחילה תגובה אלרגית, גם אם מפסיקים מיידית את השימוש בתרופה, התגובה ממשיכה להתפתח, ולכן ההחמרה חלה רק לקראת הבוקר. שוב, מומלץ לגשת לרופא המטפל ולהתחיל טיפול להקלה על התסמינים. פניצילין היא התרופה שהכי שכיח שלאנשים יש רגישות אליה. למרות שכבר נראה כי נמצא המקור לתופעות לוואי שציינת, אם את מעוניינת באבחנה מדויקת, ישנן שתי אפשרויות לבדיקת אלרגיה לפניצילין. דרך אחרת היא על ידי בדיקה בה שמים את החומר החשוד על העור, שורטים את העור ומחכים לתגובה מקומית, אותה משווים לביקורת חיובית עם היסטמין, חומר מעורר תגובה. ניתן לבדוק את התגובה עם מינון עולה. דרך אחרת היא תבחיני מטלית בהם מדביקים ריבוע עם החומר החשוד ובודקים אחרי יומיים או שלושה אם הופיעו אודם ונפיחות. בדיקות אלו מבוצעות לרוב במרפאות אלרגיה. בררי בקופת החולים אליה את משתייכת כיצד לעבור אותם. עוד מידע על אלרגיה לפניצילין תמצאי כאן: http://www.theallergysite.co.uk/medicine.html

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' חנה בלאו
פרופ' חנה בלאו ילדים
 מרפאת שיניים ממילא
מרפאת שיניים ממילא רפואת שיניים
פרופ' אילן ברוכים
פרופ' אילן ברוכים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו