הסבר על מונחים בצילומי רנטגן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתוצאות צילום צלעות שעברתי עקב נפילה כתוב "ממצאים מכוון לצלעות מימין 1-12. פרואקציה אחת בלבד ללא עדות לשבר, ללא ממצא מיוחד בצילום חזה, ללא סימני חזה-אוויר. אין עדות לתסנין, תפליט או גודש. צל הלב בגדר הנורמה". מה זה פרואקציה?

תשובה:
צילום רנטגן יכול להיות מבוצע במספר מנחים שונים, כלומר זוויות צילום שונות. לרוב נהוג לצלם עצמות במנח קדמי-אחורי (AP) ובמנח צידי (Lateral), אך לפעמים יש להוסיף מנחים שונים לצרכים מיוחדים. כל מנח נותן לרופא זווית ראיה שונה על האיבר או האזור המצולם. פרואקציה היא מילה אחרת למנח או לזווית צילום. במקרה שלך, כנראה שצילמו את הצלעות רק מכיוון אחד. בברכה ד"ר עמית גיל - אינפומד