עברתי מיפוי עצם. להלן ממצאי הבדיקה. אודה לכם באם אוכל לקבל הסברים. <br
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי מיפוי עצם. להלן ממצאי הבדיקה. אודה לכם באם אוכל לקבל הסברים. המיפוי מראה מוקדי קליטה מוגברת בעמוד שדרה מותני L5 מימין L4 משמאל. כמו כן בחיבורי אקרומיוו קלוויקולרי של הכתפיים, יותר מימין. אספקט מדיאלי של ברך ימין, בפלטו של קונדיל מדיאלי של פ

תשובה:
שינויים אוסטאוארתריטיים הם שינויים ניווניים שכיחים בחוליות ובמפרקים הגדולים בגוף החל מגיל העמידה. עומס ושחיקה כרונית של מבנים אלה גורם לתהליך דלקתי כרוני באזור וליצירת שינויים גרמיים הנותנים קריאה חיובית במיפוי עצמות. לגבי הברך, הועלתה אפשרות של Osteochondritis Dessicans Lesions או OCD. זהו מצב כרוני בברך המערב את הסחוסים וגורם להתפוררותם לתוך המשטח המפרקי. אופייני דווקא בגילאים צעירים, יותר בגברים. מומלץ לגשת עם התוצאות של המיפוי לאורתופד על מנת לאבחן בדיוק אילו בעיות קיימות.