דלג לתוכן

טעות בנטילת אנטיביוטיקה עקב שכחה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/12/2007 תאריך עדכון: 17/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

התחלתי לקחת רפאפן 1000 מ"ג לעשרה ימים, על פי המלצת הרופא, בגלל דלקת גרון קשה עם חום גבוה. לפני 3 שנים הורידו לי את השקדים ועד לאחרונה, לא היו בעיות. לצערי, לאחר 8 ימים הפסקתי לקחת את הרפאפן כי שכחתי. רק אחרי יומיים וחצי בלי כדורים גיליתי שנשאר

תשובה:

רפאפן היא אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילין. אם יש זיהום, עדיף לסיים את הטיפול באופן רציף, אך זה בסדר אם השלמת אותו לאחר יומיים. לא הייתי דואגת כעת לגבי התפתחות חיידקים עמידים. גם 8 ימים רצופים הם טיפול טוב. אם יתפתחו חום או כאבי גרון חדשים, כדאי לשוב לרופא המטפל. תרגישי טוב. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אדהאם בריק
ד"ר אדהאם בריק רפואה אסתטית
ד"ר יוסי בנימיני
ד"ר יוסי בנימיני אורולוגיה
ד"ר יפעת סנדלר
ד"ר יפעת סנדלר רפואת כאב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו