טעות בנטילת אנטיביוטיקה עקב שכחה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

התחלתי לקחת רפאפן 1000 מ"ג לעשרה ימים, על פי המלצת הרופא, בגלל דלקת גרון קשה עם חום גבוה. לפני 3 שנים הורידו לי את השקדים ועד לאחרונה, לא היו בעיות. לצערי, לאחר 8 ימים הפסקתי לקחת את הרפאפן כי שכחתי. רק אחרי יומיים וחצי בלי כדורים גיליתי שנשאר

תשובה:
רפאפן היא אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילין. אם יש זיהום, עדיף לסיים את הטיפול באופן רציף, אך זה בסדר אם השלמת אותו לאחר יומיים. לא הייתי דואגת כעת לגבי התפתחות חיידקים עמידים. גם 8 ימים רצופים הם טיפול טוב. אם יתפתחו חום או כאבי גרון חדשים, כדאי לשוב לרופא המטפל. תרגישי טוב. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד