באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ? ברצוני לדעת באילו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ? ברצוני לדעת באילו מאכלים יש אבץ, ומה הכי טוב לקחת כשיש מחסור באבץ?

תשובה:
אבץ מופיע בכמויות קטנות במגוון רחב של מזונות. אבץ מן החי נספג טוב יותר מאבץ שמקורו בצומח. מזונות עתירי חלבון כגון בשר רזה ומאכלי ים הם המקורות הטובים ביותר למינראל זה. גם לחם מחיטה מלאה, דגניים וקטניות מיובשות הם מקורות טובים. תזונה מאוזנת הכוללת מזונות טריים ולא-מעובדים מספקת בדרך-כלל את כמויות האבץ הדרושות. מחסור באבץ הוא נדיר, ויכול להופיע רק במצבים מסוימים כמו חוסר תזונה ( אצל קשישים ותשושים), ספיגה לקויה של האבץ בגלל הפרעות מסוימות במעי (ציסטיק פיברוזיס), מחלת תא החרמש sickle) cell), כוויות קשות, או נזק בכבד. [13/12/2000]