לאחר כאבים חזקים באזור שורש כף היד, אבחנה שרירותית ומהירה ללא צילומים וקבלת החלטה מאוד מהירה של רופא אורתופד שאליו פניתי, החליט אותו הרופא כי יש לי דלקת בשורש כף היד. נתן לי טיפול בכדורי ויוקס, וק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר כאבים חזקים באזור שורש כף היד, אבחנה שרירותית ומהירה ללא צילומים וקבלת החלטה מאוד מהירה של רופא אורתופד שאליו פניתי, החליט אותו הרופא כי יש לי דלקת בשורש כף היד. נתן לי טיפול בכדורי ויוקס, וקיבוע של תחבושת מיוחדת ושלחני לביתי. היום, כעבור ש

תשובה:
Kienbock's disease (קינבוק), היא מחלה של עצם הלונאטום, אחת מעצמות פרק כף היד. במחלה, אספקת הדם לעצם נפגעת עד שהיא נהרסת ומתמוטטת. המהלך הוא בדרך כלל הדרגתי ומתבטא בכאב, נוקשות, רגישות ונפיחות בכף היד, בהחלשות של האחיזה ובהגבלה בתנועתיות פרק כף היד. בדרך כלל המחלה מופיעה באנשים צעירים, בגיל 15- 40, ומערבת יד אחת בלבד. הסיבה לא תמיד ברורה. כנראה שישנם אנשים הרגישים לכך במיוחד, בשל מבנה העצמות שלהם (כשעצם האולנה קצרה יותר מעצם הרדיוס), או בשל בעיה בחלוקת כלי הדם באזור ומיעוט כלי דם לעצם הלונאטום. לעיתים המחלה נגרמת כתוצאה מדחיסה של הלונאטום על רקע של טראומה קודמת לאזור (לדוגמה, נפילה על כף יד פשוטה לפנים), או על רקע תנועות חוזרניות של פרק כף היד. ייתכנו 4 שלבים למחלה: שני השלבים הראשונים הם דלקת וסקלרוזיס (הסתיידות) של העצם - הטיפול בשלבים אלה כולל מנוחה ונוגדי דלקת. בשלב השלישי עצם הלונאטום נהרסת ומתמוטטת, ובשלב הרביעי יש מעורבות של כל פרק היד, והמחלה הופכת כרונית וקשה יותר. בשלבים הקשים יותר בדרך כלל אין מנוס מטיפול ניתוחי, אשר מטרתו להפחית את הלחץ מעל עצם הלונאטום על מנת לאפשר זרימת דם טובה, וזה בדרך כלל זה נעשה ע"י קיצור עצם הרדיוס. במקרים קיצוניים, כאשר כל פרק היד מעורב באופן בלתי הפיך, יש לקבע את כל פרק היד בניתוח. לפרטים נוספים: http://www.visitations.com/kienbock/kienbock.htm