הריון אחרי הידבקות ב- CMV
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 28. לפני 9 חודשים חליתי לראשונה ב- CMV, בתחילת המחלה ה- IgM היה חיובי, וה- IgG שלילי. לאחר ארבעה או חמישה חודשים הריתי. בבדיקה החוזרת שעשיתי כעת ה- IgG חיובי עם AVIDITY מעל 45% כצפוי, וה- IgM גבולי. ב- VIDAS התוצאה חיובית (אין יחידות). מה על

תשובה:
מומלץ להמתין כשישה חדשים לאחר הידבקות ב- CMV לפני שנכנסים להריון. אבל גם ארבעה-חמישה חדשים נראים לי בגדר הסביר. בדיקת IgM חיובית בשיטת וידאס עשויה לנבוע מהישארות "זנב" של IgM מן הזיהום החד (לוקח לנוגדן זה יותר זמן לרדת), מרגישות יתר של הבדיקה, ולעיתים נדירות משפעול מחדש של הנגיף. מומלץ לחזור על הבדיקה בשיטה אחרת (למשל במעבדה המרכזית לנגיפים בתל השומר), ואם התוצאה שלילית אפשר להירגע לחלוטין. אם היא חיובית יש להקפיד לעבור סקירת מערכות טובה. אם לאחר מכן עדיין יש חשש, ואת מבצעת בדיקת מי שפיר מסיבה אחרת, ניתן לבצע בדיקה גם ל- CMV. לא הייתי מבצע בדיקת מי שפיר רק מסיבה זו. בסיכומו של דבר, את יכולה להיות רגועה, הסיכון לבעיה משמעותית בעובר עקב הידבקות ב- CMV נמוך ביותר. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני