דלג לתוכן

שאלה

בגיל 13 נפצעתי בתאונה בראש ונתנו לי אז דנטואין, אחר כך החליפו את זה בטגרטול, ומאז כבר הרבה שנים שאני לא נזקקת לתרופות אלה. בזמנו חשבתי שזה נגד אפילפסיה, ואילו היום נתקלתי בכתבה שבה מוזכרת התרופה טגרטול כתרופה פסיכיאטרית לייצוב מצב הרוח.שאלותי הן:

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/12/2003 תאריך עדכון: 18/09/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

טגרטול או carbamezapine היא תרופה עם מספר התוויות. שתי ההתוויות העיקריות הן נגד אפילפסיה ונגד כאבים שמקורם עצבי. התרופה משמשת לעיתים גם כתרופה מייצבת מצב רוח בחולים מאנים- דפרסיבים. נוירולוג יכול לרשום כל תרופה, אולם כמובן שירשום את התרופה המתאימה לדעתו בהתאם למקרה ובהתאם לתחום התמחותו. במקרה שלך ההתוויה היתה טיפול מונע אנטי-אפילפטי לאחר חבלת ראש, שזה דבר מקובל מאוד. תופעות הלוואי של טגרטול רבות ומגוונות. אולם בתחום מצבי הרוח - היא עשויה בשכיחות נמוכה לגרום לשינויים במצב הרוח בילדים, וכן עלולה להחמיר בלבול ועצבנות בקשישים. אין לה השפעה מאוחרת לאחר הפסקתה.
רופאים בתחום
ד"ר ירון לנג
ד"ר ירון לנג עיניים
פרופ' בנימין ברטוב
פרופ' בנימין ברטוב פריון הגבר
פרופ' איילה פולק
פרופ' איילה פולק עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו