האם יכולה להיות נטייה משפחתית לרגישות ליוד?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אשתי בת 31 ואמורה לעבור בדיקת CT של הבטן. בעבר אירע לאמא שלה דום לב בבדיקת CT, ולאחר מכן התברר שתגובה זו נבעה מהיותה רגישה ליוד. מאחר שבבדיקה שאשתי אמורה לעבור היא צריכה לקבל יוד, חשוב לנו לדעת אם יש דרך לדעת מראש אם ישנה רגישות ליוד. האם הרגישות לי

תשובה:
תגובה אלרגית חמורה לחומר ניגוד המכיל יוד היא דבר נדיר. הרגישות לחומר ניגוד אינה תכונה משפחתית, אולם לנטייה לאלרגיה יש מרכיבים גנטיים. ישנם כמה גורמים המנבאים סיכון מוגבר לתגובה אלרגית לחומר ניגוד תוך-ורידי: תגובה אלרגית לחומר ניגוד בעבר, אסתמה, אלרגיה למזון או תרופות. היסטוריה משפחתית של תגובה אלרגית אינה נחשבת לגורם סיכון, כך שאין מניעה שאשתך תעבור את הבדיקה, אך מומלץ ליידע את צוות מכון הרנטגן לגבי ההיסטוריה המשפחתית, על מנת שיהיו ערוכים לתגובה כזאת, למרות שכאמור, הסיכון לה קלוש. איחולי בריאות, ד"ר אמיר מינרבי - אינפומד