ההבדל בין בדיקת דם לבין בדיקת שתן באבחון הריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי איחור במחזור, ולפי שתי בדיקות שתן ביתיות שביצעתי, התשובה היתה חיובית, כלומר הריון. לא ביצעתי בדיקת דם כי האחות בקופה אמרה שאין צורך אם בדיקות השתן היו חיוביות. האם באמת לא צריך לבצע בדיקת דם לאישור ההריון? האם יכול להיות מצב של הריון מדומה, שבו

תשובה:
בדיקות השתן הביתיות אמינות ביותר, בעיקר אם הן מבוצעות לאחר האיחור במחזור. לכן אין צורך חד-משמעי בביצוע בדיקת דם. בדיקת הדם, בשונה מבדיקת השתן, יכולה לתת ערך כמותי של ההורמון הנבדק, ועל כן מאפשרת מעקב אחר התפתחות תקינה של הריון. ערכי ההורמון HCG אמורים להכפיל את עצמם כל יומיים-שלושה לערך. אינני יודעת מהו תאריך המחזור האחרון שלך, ועל כן לא ברור באיזה שבוע את להריונך. בכל אופן, כבר בסביבות השבועות החמישי או השישי ניתן לצפות בשק הריון באולטרסאונד וגינלי, וכשבוע לאחר מכן כבר ניתן לראות דופק. אם את מתוחה, תוכלי לבצע בדיקת דם, אך בדיקה אחת אינה מספיקה, יש לחזור עליה לאחר מספר ימים כדי לבדוק אם קצב העלייה ברמת ה- HCG תקין. אם יש לך עוד קצת סבלנות, המתיני לבדיקת האולטרסאונד שתיתן לך מענה מוחלט. שיהיה בשעה טובה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד