בני בן השנתיים מזיל המון רוק בכמות גדולה ביותר . יש לציין שבמהלך כל בקיע
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן השנתיים מזיל המון רוק בכמות גדולה ביותר . יש לציין שבמהלך כל בקיעת שיניים הוא לא הזיל רוק. נשארו לו רק השיניים הטוחנות, 1 מכול צד. שאלתי היא האם זה נורמלי שעד גיל שנתיים וחודשיים עוד לא בקעו לו כל השיניים ? והאם עודף רוק מוגבר מאוד מראה ע

תשובה:
העובדה כי צמיחת השיניים אצל בנך עדיין לא הושלמה היא נורמלית לחלוטין. בקיעת השיניים היא תהליך ממושך. השיניים החותכות התחתונות הן הראשונות לבקוע, בדרך כלל בגיל 6-8 חודשים. השיניים האחרונות לבקוע הן הטוחנות העליונות, המופיעות בד"כ בגיל 20-33 חודשים. בקיעת שיניים אכן עשויה להיות מלווה בריור, רגישות בחניכיים ורצון לחכך את השיניים בחפץ קשה, אם כי לרוב אין שום תסמינים מלווים. ולעניין הריור: תינוקות מרבים לרייר בכל שעות היום. הדבר נובע מחוסר בשלות של מנגנון הבליעה ורפיון של שרירי הפה והלסת. מצב זה חולף בד"כ עד גיל 18 חודשים, אך ישנם ילדים בריאים לחלוטין אשר יש להם אפיזודות של ריור עד גיל ארבע ויותר ללא כל סיבה נראית לעין. גם במבוגרים בריאים קורה שבשינה על הצד, כאשר שרירי הפה רפויים, ישנה הזלת ריר בלתי רצונית. הזלת ריר בכמות מרובה מאוד בגילאים מאוחרים יותר יכולה להעיד על בעיות בשרירי הפה והלסת, בעיות במבנה הפה והפנים, ואף על פגיעה עצבית במנגנון הבליעה במחלות כמו שיתוק מוחין. כמו כן, ריור פתאומי בשילוב עם מחלת חום מאפיין מחלות ילדות מסוימות המחייבות ביקור אצל רופא. בכל מקרה, הערכת חומרת הריור ואבחנת הרקע לו מתבצעת גם היא ע"י רופא הילדים. הרופא יוכל להמליץ אם די במעקב, או האם יש צורך גם בהפניה לקלינאית תקשורת, בטיפול תרופתי או בשיטות טיפול נוספות.