כאבים עזים בעצם הזנב הדורשים בירור
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודשים קיימתי יחסי מין עם בן זוגי, ובזמן הקיום הרגשתי שנשבר לי משהו באיזור עצם הזנב. מאז החלו הכאבים העזים שלא מרפים לרגע. ישנה בליטה של עצם הזנב החוצה בזמן שאני יושבת או שוכבת על הצד. אני ממש דואגת ולא יודעת מה לעשות.

תשובה:
בכל טראומה כזו או אחרת לעצמות השלד, יש סיכון לשבר או קרע של רצועה. הנ"ל יכולים להוביל לכאב עז באזור. אולם על מנת לבצע אבחנה, יש צורך בתשאול מלא ובבדיקה גופנית. בשלב הבא יש צורך בהדמייה של האזור ע"י צילום רנטגן למשל, שיאבחן האם אכן קיים שבר בעצם. אם הכאבים נמשכים זמן רב ולא דועכים, עלייך לפנות לאורתופד, או לרופא המשפחה, שימשיכו את הבירור של הבעיה ויחליטו על טיפול מתאים.