עצירות כתופעת לוואי של איקאפרס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 56, נוטל תרופה בשם Ikapress SR 240, כדור וחצי ביום, כלומר 360 מ"ג. אני נוטל את התרופה כבר למעלה מ-10 שנים. לחץ הדם שלי הוא 85/135. אני מעוניין לדעת אם אין תרופה חדשה יותר, במינון נמוך יותר, שתטפל בלחץ הדם. אני סובל מעצירות ואני חושב שזה

תשובה:
יש מגוון משפחות של תרופות לטיפול בלחץ הדם. להמליץ לך על תרופה מבלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך לא יהיה מעשה אחראי. התרופה איקאקור אכן גורמת לעצירות. יתכן שתוכל לטפל בעצירות על ידי שמן פרפין או תזונה מתאימה. אם העצירות מפריעה לך ואתה משוכנע שאתה רוצה לשנות תרופה, התעקש על כך בביקור הבא אצל הרופא, אבל זכור כי לכל תרופה יש תופעות לוואי משלה. כמו כן, יש מצבים רפואיים שלא מאפשרים שימוש בתרופה זו או אחרת. משפחות התרופות העיקריות לטיפול ביתר לחץ דם הן קבוצת המשתנים (ניתן לתת משתן, למשל דיזותיאזיד בשילוב עם תרופה אחרת ובכך להוריד במינון התרופה השניה) קבוצת חוסמי בטא, קבוצת חוסמי ACE. תוכל להגיע למידע על התרופות בעזרת מנוע החיפוש של האתר. התרופה שאתה לוקח היא ממשפחת CCB, בולמי סידן. קרא גם את הידיעה הבאה: http://www.infomed.co.il/news/n_082300_2.htm