האם יש קשר בין פולימיוזיטיס לבין פיברומיאלגיה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 45, סובל מ- Polymiositis ואיני מטופל כעת בסטרואידים. האם יש קשר בין מחלה זו לבין FMS בגלל הכאב והפרעות שינה?

תשובה:
אין קשר בין Polymiositis (דלקת רב-שרירית) לבין פיברומיאלגיה, למרות שבשתי המחלות יש תסמינים דומים של כאבי שרירים והפרעות שינה בנוסף לתסמינים אחרים, השונים בין המחלות. האבחנה הסופית של Polymiositis נעשית באמצעות ביופסיה מהשריר, ואילו האבחנה של Fibromyalgia היא קלינית בלבד, ובה ביופסיית השריר תקינה. ד"ר ורד אסטרחן - אינפומד