הסיבות לרמות גבוהות של סידן בדם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה רוב הערכים היו סטנדרטיים למעט calcium, שם היתה התוצאה 10.08. האם זה גבוה מדי ועלי לערוך בדיקות נוספות? האם יש בדיקה אחרת שתוצאתה עשוייה ללמד על הסיבה לבעיה?

תשובה:
התוצאה שקיבלת היא בגבול העליון של הנורמה, ולכן הממצא אינו מדאיג. אני כן ממליצה לעקוב אחר ערכי הסידן, ואם חלה בהם עלייה, לפנות לרופא המטפל. באופן כללי, רמות גבוהות של סידן בדם יכולות לנבוע מסיבות רבות, כמו פעילות יתר של בלוטת יותרת התריס או בלוטת התריס, שימוש בתרופות משתנות, ועוד. מידע נוסף על רמות הסידן תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=2