דלג לתוכן

אני בשבוע ה-10 להריון, ובבדיקת המעקב האחרונה שעברתי (אולטרסאונד) נראה כי ישנו חלל בבטן של העובר, שבשלב זה של ההריון הוא נורמלי, אך אם זה נשאר כך מעבר לשבוע 13, אזי יש לו הרניה פיזיולוגית. ברצוני לקבל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/12/2008 תאריך עדכון: 22/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בשבוע ה-10 להריון, ובבדיקת המעקב האחרונה שעברתי (אולטרסאונד) נראה כי ישנו חלל בבטן של העובר, שבשלב זה של ההריון הוא נורמלי, אך אם זה נשאר כך מעבר לשבוע 13, אזי יש לו הרניה פיזיולוגית. ברצוני לקבל מידע לגבי עניין זה, ולדעת אם יש מקום לדאגה בשלב זה

תשובה:

ממצאי האולטרסאונד אותם את מתארת מתאימים למצב של הרניה דיאפרגמטית, הרניה בעובר הנגרמת על ידי חולשה של שרירי הדיאפרגמה (סרעפת). חולשה זו מאפשרת לאיברים שונים של הבטן, כגון הכבד, המעי והקיבה לעלות כלפי מעלה, ועל ידי כך לדחוק את הריאות ולהשאיר חלל ריק בבטן. דחיקת הריאות עלולה להאט את הבשלתן. אם זהו החשד לגבי העובר שלך, יש להישאר במעקב, וניתן לבצע פרוצדורה פולשנית המחזקת או סוגרת את שרירי הסרעפת, ועל ידי כך מונעת את הידחקות איברי הבטן מעלה, ומאפשרת גדילה נורמלית של הריאות. למידע נוסף, הייתי פונה לגינקולוג או לרופא מומחה להתפתחות העובר. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ארנון קורן
ד"ר ארנון קורן כירורגיה
ד"ר מיכאל רוטנברג
ד"ר מיכאל רוטנברג עיניים
ד"ר קלוד מסיקה
ד"ר קלוד מסיקה עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו