כאבי ראש וחסר של ויטמין B12
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בחודש האחרון אני סובלת מכאבי ראש עזים במשך כל שעות היום בלי הפסקה. ביקרתי אצל נוירולוג ורופא עיניים בהמלצת רופאת המשפחה, והבדיקות של שני הרופאים היו תקינות. הנוירולוגית אמרה שהיא חושבת שיש קשר בין כאבי הראש לחוסר בוויטמין B12. האם יש קשר כזה באמת?

תשובה:
חסר בוויטמין B12 אכן יכול להתבטא בכאבי ראש, אם כתוצאה מאנמיה, או כתוצאה מפגיעה עצבית, אך לפני שמופיעים כאבי ראש, סביר להניח שקודם לכן יופיעו תחושות כגון עייפות, חולשה, בחילות וכן הלאה. יתכן גם שכאבי הראש הם כתוצאה ממתח נפשי, יתר לחץ דם ועוד סיבות רבות היכולות לגרום לכאבי ראש. אני מציעה לגשת לרופא המטפל ולהמשיך את הבירור. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד