בלוטת תימוס גדולה לאחר כמותרפיה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כשנה לאחר טיפול כמותרפי בשל לימפומה בוצע PET CT. בסיכום הבדיקה נכתב: אין עדות לתהליך ממהיר, אך לפני הסיכום בפירוט של כל האיברים שנסרקו נכתב: "קיימת קליטה מוגברת של FDG במידאסטנום הקדמי בצורת ראש חץ באזור הטימוס. ככל הנראה מדובר בקליטה בתימוס היפרפלסט

תשובה:
בלוטת התימוס יכולה להיות היפרפלסטית, כלומר גדולה ופעילה יותר, לאחר סיום טיפולים כמותרפיים. אין לכך משמעות קלינית, ואין צורך בטיפול. בדרך כלל הבלוטה הולכת ומתנוונת עם הגיל ונעלמת בד"כ בגיל 30. פרט לכך נשמע שהבדיקה תקינה ואין עדות לחזרה של המחלה.