מהי בדיקת EEG והאם היא יכולה לגרום לנימול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

היום עברתי בדיקת EEG. בזמן הבדיקה רגל שמאל שלי קפצה כמה פעמים מבלי שהיתה לי שליטה בזה. לאחר הבדיקה, כשהייתי בדרך לביתי, איבדתי תחושה ברגל שמאל ונפלתי, כשניסיתי לקום עדיין לא היתה לי תחושה ברגל שמאל ונפלתי שוב. רציתי לדעת אם הבדיקה היא הגורם לכך.

תשובה:
בדיקת EEG, או אלקטרואנצפלוגרפיה, היא בדיקה בה מתבצע רישום של גלי המוח. מוחנו פועל על ידי כך שעוברים בו זרמים חשמליים באופן מסוים. הרישום מאפשר לזהות זרמים לא תקינים. המכשיר רק רושם את מה שקורה במוח, ואינו יוצר זרמים או משפיע על המוח בשום אופן שהוא, בדומה למצלמה המצלמת את המתרחש אך אינה משנה את מה שקורה בתמונה. לכן לא יתכן שהתופעה המתוארת התרחשה בשל הבדיקה, ונראה שזהו צירוף מקרים. מומלץ, כמובן, לפנות לרופא המטפל ולהמשיך בבירור התסמינים. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד