המשמעות של סוג הדם במערכת RH
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כאשר הייתי בהריון נקבע שיש לי סוג דם RH מינוס, אשר מתגלה רק בבדיקת קומב או משהו דומה. כך שאני נחשבת כתורמת RH+, ובמקרה של קבלת דם - RH-. האם באמת יש מצב כזה?

תשובה:
סוג הדם במערכת ה- RH- יכול להיות + או -. מכיוון שאת בקבוצת RH-, אינך יכולה לקבל דם מבן אדם שהוא RH+, כלומר חייבת להיות התאמה בין קבוצה זו בין קבוצת ה- ABO. להלן קישור לדף בפורטל אינפומד בו תוכלי לקרוא יותר על סוגי הדם השונים, וביניהם קבוצת ה- RH: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=86