מה המשמעות של אנגיוליפומה כלייתית?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי המשמעות של גוש סולידי באדרנל שמאל, אנגיומיוליפומה 2.4 ס"מ בכליה הימנית?

תשובה:
אבחנה מקרית של גוש בבלוטת האדרנל הוא ממצא שכיח מאוד בבדיקות הדמיה. במחקר שבדק 739 אנשים נמצאו גושים באדרנל ב-9% מן הנבדקים שלא סבלו מיתר לחץ דם וב-12% מן הנבדקים שסבלו מיתר לחץ דם. כאשר נמצא גוש כזה בבדיקת הדמיה שגרתית, יש לברר האם מדובר בממצא ממאיר והאם מדובר בגוש תפקודי, המפריש חומרים אל מחזור הדם. בשלב הראשון עליך לפנות אל הרופא המטפל בך, כדי שיבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלך, יברר האם את סובלת מסימפטומים כלשהם ויבדוק אותך בדיקה גופנית. בשלב הבא יש לערוך בירור כדי לוודא שהגידול אינו מפריש חומרים אל הדם. אם הממצא גדול מ-4 ס"מ או שהמבנה שלו באמצעי ההדמיה חשוד - יש להסירו בניתוח. אם לא - ניתן להסתפק במעקב בלבד. אנגיוליפומה כלייתית, או renal hamartoma הוא גידול כלייתי המתגלה על פי רוב במקרה בבדיקות הדמיה. הגידול עשוי לגרום לכאבים במותן, גוש רגיש בכליה בבדיקה גופנית ודם בשתן. רבים מן החולים אינם סובלים כלל מסימפטומים. במרבית המקרים מדובר בגידול שפיר, שצומח לאט. בגידולים קטנים מ-4 ס"מ (כפי שיש לך) סיכויי הצמיחה והצורך בהסרה ניתוחית - קטנים. אבחנה של אנגיוליפומה כלייתית מחייבת בירור בכיוון של מחלה סיסטמית בשם tuberous sclerosis, בה שכיחות מאוד אנגיוליפומות, אם כי רק 10% מן החולים בהם אובחנה אנגיוליפומה אכן סובלים מ-tuberous sclerosis. אם הגידול קטן מ-4 ס"מ, אין צורך בטיפול, אלא במעקב בלבד, בעזרת בדיקות US. ד"ר ליה עשת - אינפומד