מידע לגבי סמן CA-125
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 50. לפני כשנתיים חליתי בסרטן השחלות. נותחתי ועברתי טיפולי כמותרפיה. ברצוני לדעת מדוע יש שוני בבדיקת CA-125: פעם התוצאה היא 18 ופעם 28. ממה זה נובע ומהן ההשלכות של זה?

תשובה:
אצל נשים הסובלות מסרטן השחלות תוצאות בדיקת CA-125 חיוביות, וכיום משמש סמן זה הן לאבחון סרטן השחלות והן למעקב אחר הצלחת הטיפול בנשים עם סרטן השחלות. תוצאות תקינות הן פחות מ-35 u/ml ולכן במקרה שלך שתי הבדיקות תקינות. ההבדלים בערכים יכולים להיות כתוצאה מהבדל בין המעבדות שבהן התבצעו הבדיקות. אין לי הסבר אחר, וגם שלא ברור משאלתך מתי הן נעשו ובאיזה סדר. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד