אלרגיה לחיסונים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 49, בעבר חליתי פעמיים בדלקת ריאות. עד היום נמנעתי מלקחת חיסון נגד שפעת ונגד דלקת ריאות מחשש לתגובה אלרגית, מאחר שיש לי נטיות מוכחות לאלרגיה. כעת, בעקבות החשש משפעת חזירים וסיבוכיה, אני שוקלת לקבל חיסון הן נגד שפעת רגילה והן נגד דלקת ריאות. ה

תשובה:
ראשית, כדאי להבהיר שהחיסון לשפעת ולדלקת ריאות אינם חיסונים נגד שפעת החזירים. בדרך כלל חיסון לשפעת וחיסון לדלקת ריאות אינם גורמים אלרגיות, אבל תגובה אלרגית להם היא בהחלט דבר אפשרי. מכיוון שאני לא מכירה את הרקע הרפואי שלך, ואינני יודעת למה את מתכוונת כשאת מספרת על אלרגיות מוכחות, אני מציעה לפנות לרופא המטפל שמכיר את הבעיה ולהתייעץ לגבי קבלת החיסונים. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד