הערך הדיאגנוסטי של בדיקת מיפוי עצמות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24. עשיתי בדיקת מיפוי עצמות בעקבות תאונה וכאבי גב עזים, ואלה היו התוצאות: קליטת יתר קלה מאוד בע"ש גבי אזור T4, ייתכן פוסטראומטית. קליטת יתר קלה בכתף שמאל במיוחד באזור מדיאלי לראש ההומרוס. קליטת יתר קלה אזור סקרו איליאקלי מימין, לא ב

תשובה:
בדיקת מיפוי העצמות היא אמצעי עזר בלבד לרופא, ואינה מתווה בפני עצמה טיפול. הרופא צריך לשלב את תוצאות הבדיקה עם מה שנמצא עם בבדיקה גופנית ובבדיקות אחרות, כגון צילום רנטגן, בדיקת CT וכדומה. לאחר שילוב כל הנתונים יהיו בידי הרופא הכלים להמליץ על שינוי הפעילות ומשכה. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד