דלג לתוכן

הסיכון בנטילת גלולות לאישה בת 42 שמעשנת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/12/2007 תאריך עדכון: 22/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת גלולות אורתו-ציקלן. בכל חודש, שבוע לפני המחזור, יש לי דימום קל והפרשות עם ריח רע שמחייב אותי לשטוף לעיתים קרובות. אגב, אני מעשנת, לא הרבה.

תשובה:

גלולות אורתו-ציקלן הן גלולות עם רמות גבוהות של הורמונים. רמות גבוהות מדי יכולות לפעמים לגרום לדימום לא סדיר. מכיוון שאת מעשנת, וגילך הוא 42, לא מומלץ לך להשתמש בגלולות למניעת הריון. השילוב של גלולות למניעת הריון וסיגריות יכול להגדיל את הסיכויים לקרישיות יתר. אני ממליצה לך לגשת לרופא הנשים שלך על מנת לבדוק את סיבת הדימומים ועל מנת לדון בשינוי אמצעי המניעה בו את משתמשת. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רוני בשוראי
ד"ר רוני בשוראי אורתופדיה
פרופ' רון ביליק
פרופ' רון ביליק כירורגיה
ד"ר ארי דירוא
ד"ר ארי דירוא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו