מהי תלסמיה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני אם לשני ילדים, אני בת 34, בשבוע ה-16 של הריון. אחרי שעשיתי בדיקות דם התגלה שיש לי תלסמיה, למרות שאף פעם זה לא הופיע בשתי הפעמים הקודמות שהייתי בהריון, והלידה היתה בניתוח קיסרי. האם זה הגיוני, או שצריך לחזור על הבדיקה?

תשובה:
תלסמיה היא קבוצה של מחלות תורשתיות גנטיות, שמתאפיינת בבעיה בייצור המוגלובין, המרכיב העיקרי בתאי הדם האדומים, שתפקידו לשאת את החמצן בגוף. כתוצאה מהבעיה בייצור המוגלובין, חולי תלסמיה סובלים מאנמיה בדרגות שונות. ישנם כמה סוגים של תלסמיה. חולים שקיבלו משני הוריהם את הגן למחלה סובלים מאנמיה קשה, בעוד חולים אשר ירשו מהוריהם רק גן אחד פגום יכולים לסבול מאנמיה קלה מאוד בלא תסמינים כלל. בהחלט אפשרי שאת סובלת מתלסמיה קלה, שלא אובחנה עד היום. הבדיקות לתלסמיה הן בדרך כלל מדויקות, ואין כל סיבה לחשוב שהתוצאה אינה נכונה. כנראה שאת חולה בתלסמיה מסוג קל ביותר, שאין לו השפעה על בריאותך. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד