דלג לתוכן

שאלה

האם ניתן לקחת את התרופה topiramate כדי לרדת במשקל , למרות שהיא מיועדת לאפילפסיה ? אינני סובלת מאפילפסיה.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/12/2004 תאריך עדכון: 23/09/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

ככלל לא מומלץ ליטול טופאמאקס (topiramate בשמה הגנרי) אך ורק על מנת לרדת במשקל, והיא אינה תרופה להרזיה בלבד. מדובר בתרופה אנטי-אפילפטית המשמשת גם לטיפול מונע במיגרנה ולייצוב מצב הרוח. תוך כדי תחילת השימוש בה שמו לב שבקרב הנוטלים אותה היתה ירידה של כ- 5% ממשקל הגוף, וזאת באנשים עם עודף משקל רב מלכתחילה. מאז הוחל שימוש בה גם לטיפול בהפרעות אכילה שונות, בעיקר בבולמיה ובהתקפי זלילה בהצלחה יחסית, אולם עקב תופעות לוואי לא מעטות, עדיף לשקול היטב את תחילת השימוש בה. אנא קראי על התרופה עוד כאן, והתייעצי עם הרופא שלך לגביה: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=296

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' אברהם ויצמן
פרופ' אברהם ויצמן חוות דעת משפטית
ד"ר ג'ורג'יו מרקו רובין
ד"ר ג'ורג'יו מרקו רובין נוירוכירורגיה
ד"ר דב לקסמן
ד"ר דב לקסמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו