אני סובלת מנשירה חזקה של שיער. לפני מספר חודשים הפסקתי טיפול בגלולה "די
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מנשירה חזקה של שיער. לפני מספר חודשים הפסקתי טיפול בגלולה "דיאנה", שאותה נטלתי כטיפול בבעיה הורמונלית. כמו כן, לאחרונה עברתי משבר נפשי קשה. מה יכולה להיות הסיבה לנשירת השיער, ומה ניתן לעשות?

תשובה:
באופן כללי, יכולות להיות מספר סיבות לנשירת שיער: תורשתי שינויים הורמונליים מחלה רצינית תרופות שימוש מרובה בשמפו ובמייבשי שיער לחץ פיזי או נפשי הרגלי עצבנות: משיכה ותלישה של השיער כוויות הקרנות התקרחות מקומית (Alopecia Areata) זיהום פיטרייתי (Tinea Capitis) טריכוטילומאניה - התנהגות כפייתית שמאופינית במשיכה אובססיבית של השיער עד לתלישתו. בהחלט ייתכן שנשירת השיער אצלך נובעת מהבעיה ההורמונלית ממנה את סובלת, מהשימוש בגלולות (נשירת שיער היא תופעת לוואי נדירה יחסית אבל אפשרית של גלולות), מהלחץ הנפשי שבו היית נתונה, או מהשילוב של כל הגורמים ביחד. ייתכן שלאחר שתאוזני הורמונלית נשירת השיער תיפסק. זהו תהליך שיכול להמשך מספר חודשים. כמו כן, מומלץ להתייעץ עם רופא עור כדי לבדוק את הגורמים האפשריים לנשירה. רופא העור גם יוכל להמליץ לך על טיפולים אפשריים כגון: תוספת של ויטמינים ומינרליים או שימוש בתמיסת מינוקסידיל.