חולשה וכאבים בברכיים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מזה כשבועיים וחצי אני סובלת מחולשה רצינית בברכיים, ועם הזמן גם התפתחו כאבים בברכיים, תחושת "שריפה", ולעיתים נימול קל. מתקשה ללכת, מתקשה ליישר את הברך (בעיקר בשל החולשה והקושי לשאת משקל גוף). התופעה החלה לאחר כאבי ראש חזקים שפסקו לאחר יום (ייתכן ללא ק

תשובה:
את מתארת מצב מורכב שיש לבררו בצורה יסודית . maltracking של הפיקות - מתאר מנח פיקות לא במרכז מסלולן . אין בממצא זה להסביר את תלונותייך מעבר לכאב קל בברכיים. כדאי לחכות לתוצאות הבדיקות שעשית - הן יוכלו להסביר ממצאים רבים. לא נראה לי שהבעיה הבסיסית היא בברך בגלל שהבעיה מתחילה בשתי הברכיים יחד, ולכן יש לחפש סיבה מרכזית יותר . נסי לשחות פעמיים בשבוע - זוהי התעמלות מצויינת בלי נשיאת משקל כך שלא תחמיר אף בעיה קיימת . עד לבירור של הבעיה הימנעי מפעולות המחמירות כאב. ניתן לבצע פעילות, אך להפעיל יותר ידיים, כמו מכשיר פדלים לידיים. ניתן לפנות לראומטולוג ולנסות לברר גם בעזרתו. בשלב זה המשיכי לברר ועם התבהרות התמונה גשי לפיזיותרפיה . רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות