שימוש בכמוסות חרצית ריחנית בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24. לפני כחודשיים התחלתי ליטול כמוסות טבעיות למניעת מיגרנות של חברת סולגר המכילות חרצית ריחנית (Feverfew). לאחר קריאת מאמרים בנושא התברר לי כי צמח זה פועל על עיכוב פעילות הפרוסטגלנדינים. על האריזה כתוב שלנשים בהריון מומלץ להיוועץ עם רופא. איננ

תשובה:
אכן המידע שציינת על החרצית הריחנית (Feverfew) נכון. לפי המידע שקראתי בנושא, לא מומלץ ליטול את הצמח במהלך ההריון מחשש לדימום, פגיעה בעובר ואף הפלה. אם את מנסה להיכנס להריון, לא הייתי ממליצה להתחיל להשתמש בצמח בשלב זה. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד