המשמעות של נוגדנים נגד DNA במחלת לופוס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי בדיקת anti DNA antibody, והתוצאה שקיבלתי היא 70. לא הבנתי מה זה אומר: האם זה טוב? גבוה? מה פירוש תוצאה זו?

תשובה:
נוגדנים נגד DNA הם נוגדנים שמופיעים כמעט אך ורק במחלת לופוס, זאבת. אם יש לך תסמינים המתאימים לזאבת והבדיקה חיובית, האבחנה כמעט ודאית. אם ישנם תסמינים של זאבת והבדיקה שלילית, זה לא שולל זאבת. איני יכולה לומר מה משמעות התוצאה, עליך לברר זאת במעבדה בה בוצעה הבדיקה או אצל הרופא המטפל. תוכלי לקרוא על הבדיקה בפורטל אינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=182