דלג לתוכן

אני בטיפול של אורולוג מזה 3 שנים בענין ערמונית מוגדלת. תוצאות בדיקת אול

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/12/2004 תאריך עדכון: 24/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בטיפול של אורולוג מזה 3 שנים בענין ערמונית מוגדלת. תוצאות בדיקת אולטרסאונד מ- 28.12.04 מראות: "ערמונית מוגדלת בצורה ניכרת: 52 x 47 x 61

תשובה:

אני בטיפול של אורולוג מזה 3 שנים בענין ערמונית מוגדלת. תוצאות בדיקת אולטרסאונד מ- 28.12.04 מראות: "ערמונית מוגדלת בצורה ניכרת: 52 x 47 x 61 מ"מ; שארית שתן גדולה. נפח 240 סמ"ק", כשבדיקת מעבדה מ- 14.12.04 מראה PSA 1.56. הכליות והשלפוחית תקינים. אני מטופל ב- Xatral 10 ללא הועיל. האם נתונים אלו מחייבים ניתוח דחוף, ומהם הערכים המחייבים מעבר מטיפול תרופתי לניתוח, על-מנת לזכות שוב לאיכות חיים נורמלית, שהרוסה עד היסוד. כמו כן אני חושש מנזקים בלתי הפיכים עקב עיכוב. הגדלה שפירה של הערמונית היא בעיה שבגילך (71) סובלים ממנה עד 70% מהגברים. האינדיקציה לניתוח אינה קשורה בממדי הערמונית אלא בחומרת התסמינים. האיגוד האמריקאי פיתח סולם תסמינים לדירוג מידת החומרה: תוצאה של מעל 16 מעידה על הצורך לשקול ביצוע ניתוח. אנא ראה כאן: http://my.webmd.com/hw/health_guide_atoz/ug1952.asp http://www.fpnotebook.com/URO9.htm הניתוח עוזר במקרים רבים אולם גם לו יש סיבוכים. מומלץ למצות את הטיפול התרופתי, ואם אין הטבה, כפי שנראה שמדובר במקרה שלך, כדאי לשקול זאת. [31/12/2004]

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יוסף רוזנמן
פרופ' יוסף רוזנמן קרדיולוגיה
פרופ' איתן סודרי
פרופ' איתן סודרי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר מרגלית מואסיס
ד"ר מרגלית מואסיס רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו