ייצור כולסטרול מסוג HDL
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 55. רופא המשפחה אמר לי שאני מייצרת כולסטרול טוב באופן טבעי בגוף. האם ייתכן דבר כזה?

תשובה:
רופא המשפחה צודק: בגופנו מיוצרים כל סוגי הכולסטרול: LDL ("הכולסטרול הרע"), HDL ("הכולסטרול הטוב") וסוגים נוספים ומפורסמים פחות. חומרים אלה משמשים את הגוף בהעברת חומצות שומן דרך מחזור הדם לשימוש התאים באברים השונים. רמת הכולסטרול בדם נקבעת בראש ובראשונה על ידי אנזימים (חלבונים) המייצרים ומפרקים את הכולסטרול בכבד, ורק באופן משני על ידי הכמויות שאותן אנו צורכים בתזונה. רמה גבוהה של HDL נחשבת לגורם אשר מגן מפני מחלות לב, שבץ וכלי דם, ולכן נהוג לכנות אותו "הכולסטרול הטוב". אכן יש אנשים בני מזל שגופם מייצר באופן טבעי הרבה HDL, ואת יכולה להתברך בכך שאת שייכת לקבוצה זו. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד