כאבי ראש ובטן אחרי הפסקת עישון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שבוע אושפזתי בבית חולים מאחר שהרגשתי קוצר נשימה ותחושת חנק. באותה תקופה הייתי מצוננת והיה לי שיעול. טופלתי, ולאחר יציאתי מבית חולים הפסקתי לעשן, לאחר 30 שנות עישון. אחרי כמה ימים התחלתי להרגיש כאבי בטן וראש וקושי בבליעת אוכל ונוזלים, אך לא ברצף.

תשובה:
לצערי, ללא בדיקה גופנית ותוצאות בדיקות דם וא.ק.ג., לא אוכל לתת אבחנה מדויקת. נראה כי קוצר נשימה והרגשת החנק נבעו כתוצאה מצרבת, ושלכן ניתן לך הטיפול בלנטון. יתכן שהכאבים נבעו מהלב, אך שוב, ללא א.ק.ג. ובדיקות דם לא אוכל לדעת. יכול להיות שכאבי הבטן והראש נובעים מהפסקת העישון. לאחר הרבה שנים שעישנת, הפסקה מוחלטת יכולה לגרום לתופעות הלוואי האלה. אבל יתכן שכל התסמינים בכל זאת נובע מבעיה בלב, היכולה להתבטא בכאבי בטן. אני מציעה לך לפנות לרופא המשפחה להמשך בירור סיבת הכאבים. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד