הדרכה לגבי ניקוב הטבור להכנסת עגיל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 12. זה האם בשל גילי יגרם לי כאב אם אעשה עגיל בטבור? והאם היותי רזה תגביר את הכאב?

תשובה:
עגיל בטבור אמנם לא אמור לגרום לסיבוכים, אבל אם הניקוב לא נעשה במקום סטרילי המוסמך לכך, ישנה סכנה גדולה מאוד לזיהומים, ולהידבקות במחלות שונות. חשוב מאוד לבצע את הניקוב במקום סטרילי, ולחטא את האזור מספר פעמים ביום לאחר ביצוע הפעולה. לגבי הכאב - כאב הוא אינדיבידואלי, ודרגת הכאב תלויה ברגישות הספציפית של כל אדם. לרוב, ילדים ונוער רגישים יותר לכאב, ולכן ייתכן שתחושי כאב משמעותי יותר. להיותך רזה אין השפעה בעניין זה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד