אנמיה מחוסר ברזל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 37. לפני כארבעה חודשים עשיתי בדיקות דם. נמצאו תאי דם לבנים מעט מעל מה שצריך להיות (12.5) והערכים שמתייחסים להמוגלובין מעט נמוכים. אלה התוצאות: HB 11.6 HCT 35 MCH 25 MCV 75.5 היום עשיתי שוב בדיקות, ונמצאו ערכים כמו בפעם הקודמת. רמת תאי ה

תשובה:
יכולה להיות בעיה בספיגת הברזל. יש לקחת את הכדורים עם מיץ תפוזים או מאכלים חמוצים אחרים ולא עם חלב שהוא בסיסי. ייתכן שיש בעיה אחרת של ספיגת ברזל או איבוד דם ממערכת העיכול. אפשר לחשוב על מחלה בשם צליאק, שבה יש רגישות לגלוטן. פעמים רבות היא באה לידי ביטוי באנמיה בלבד. הייתי ממליצה לעשות בדיקת קולונוסקופיה לצורך בירור ולקיחת ביופסיה. כך עושים את האבחנה. יש גם בדיקת נוגדנים בדם שניתן לבצע על מנת לסייע בתהליך האבחון של צליאק. יש לחשוב על סיבות אפשריות אחרות לדימום או לאובדן כמות משמעותית של דם בזמן מחזור וכדומה. ייתכן שיש איזו דלקת ברירית המעי שמפריעה בספיגה. תאי דם לבנים הם מדד לתהליך דלקתי כשלהו בגוף. יש בהחלט לערוך בירור בעניין. פני לרופא המטפל לצורך הפנייה לבדיקות הרלוונטיות. ד"ר שירי אורי - אינפומד