מהו בלט דיסק וכיצד ניתן לטפל בו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 38. הייתי מעוניין לקבל הסבר במונחים קצת יותר פשוטים על תוצאת בדיקת MRI שקיבלתי: c5-c6 מודגם בלט דיסק קשיח עם לחץ על השק הדוראלי ולחץ קל על החוט, ללא עדות ואותות חריגים בחוט. מודגמת היצרות של הפורמינות דו"צ. התרשמות: בלטי דיסק קשיחים

תשובה:
עמוד השדרה בנוי משרשרת של חוליות, ובין חוליה לחוליה מפריד דיסק בין-חולייתי הבנוי מסחוס. לאורך שרשרת החוליות עובר חוט השדרה, שהוא צרור של עצבים המגיעים לכל אברי הגוף. אצל רוב האנשים חלים עם השנים שינויים במבנה עמוד השדרה, כתוצאה מן הלחצים והמאמצים המופעלים עליו בחיינו באורח שגרתי, או כתוצאה מחבלות. בשלבים הראשונים, הדיסק הבין-חולייתי מתחיל לבלוט אל מחוץ לתחום החוליה, ועם הזמן, בלט זה יכול להתקדם לכדי פריצה או בקע של הדיסק הלוחץ על חוט השדרה וגורם לכאבים. במקרה שלך, הדיסקים של כמה חוליות מעט בולטים, ואחד הדיסקים גם לוחץ קלות על חוט השדרה. איני יודעת מדוע ביצעת את הבדיקה. אם הסיבה היא כאבי גב, יש מספר אפשרויות טיפוליות. הטיפול בכאבי גב על רקע בלט דיסק יכול להיות שמרני או ניתוחי. בדרך כלל רצוי להתחיל למצות את מגוון אפשרויות הטיפול השמרניות, שפעמים רבות מבוצעות במקביל. טיפולים אלה כוללים מנוחה, כדורים ומשחות נוגדי דלקת לא סטרואידליים, פיזיותרפיה, וזריקות סטרואידים. אם כל אלה כושלים, במצבים מסויימים ניתן לטפל על ידי ניתוח. מומלץ לפנות לאורתופד גב ולהתייעץ. תוכל למצוא מידע רב בנושא אם תחפש בפורטל אינפומד את המונח "בלט דיסק". איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד