מהי אפילפסיה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי אפילפסיה?

תשובה:

אפילפסיה היא תסמונת רפואית כרונית (כלומר, הנמשכת לאורך זמן), המתאפיינת בפרכוסים אפילפטיים נשנים. פרכוס אפילפטי הוא אירוע של תפקוד מוח חלופי הנגרם כתוצאה ממטענים חשמליים חריגים או גבוהים מן הרגיל הנפלטים מתאי המוח. בארצות הברית למשל, אפילפסיה היא אחת ההפרעות הנוירולוגיות הנפוצות ביותר, והיא פוגעת בעד 1% מכלל האוכלוסיה.

ישנם סוגים שונים של פרכוסים, סוגים שונים של תסמונות אפילפסיה, וגורמים שונים לאפילפסיה. לדוגמא, הן גידולים במוח והן שבץ עלולים לגרום לפרכוסים ולהוביל לאפילפסיה כרונית. חלק מן הגורמים ניתן לאבחן ולטפל בעזרת תרופות, ואילו אחרים דורשים התערבות ניתוחית.