שימוש בתרופות לנזלת אלרגית בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מאד מצוננת ובדרך כלל לוקחת שלוש פעמים ביום נוסידקס לנזלת אלרגית, אך מכיוון שגיליתי שאני בשבוע ה-2 להריון, רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת תרופה, ואם כן, איזו הכי טובה למצבי כדי לא לפגוע בעובר?

תשובה:
קודם כל לגבי חישוב שבועות ההריון, מקובל להתחיל לספור את היום הראשון להריון מהיום הראשון של המחזור האחרון, כך ששבוע 2 נופל בזמן הביוץ, בזמן זה עוד מוקדם לדעת אם את בהריון. לגבי נזלת בהריון, נוסידקס ותרופות "מייבשות" אחרות אינן מומלצות בהריון, בעיקר לא בשליש הראשון. תוכלי להיעזר בשיטות אלטרנטיביות או בשיטות סבתא למיניהן, למשל למהול חצי כפית מלח בכוס מים ולהזליף לאף. אם מדובר באלרגיה, ניתן להשתמש בתרופות אנטיהיסטמיניות (למשל אהיסטון), שנמצאו בטוחות לשימוש בהריון. בכל אופן, חשוב ליידע ולהיוועץ ברופא המטפל לפני כל שימוש בתכשיר או תרופה כלשהי בזמן ההריון. שיהיה הריון קל! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד